2016 a jaanuarikuus näitame Eesti Tervishoiu Muuseumis kolmapäeviti kell 18:00 seoses  National Geographicu näitusega erinevaid toidust, toidu raiskamisest ja tegemisest rääkivaid filme. 

13. jaanuar kell 18:00
SAJA SAMMU TEEKOND / The Hundred – Foot Journey, USA,
Lavastaja: Lasse Hallström 2014, 1h 56 min
Filmis "Saja sammu teekond" on Hassan Kadam (Manish Dayal) nooruke kokk, kellel on kokandusmaailma mõistes täiuslik kuulmine. Perekond Kadam, keda nende kodumaal Indias ei austata, kolib pereisa (Om Puri) eestvedamisel elama Lõuna-Prantsusmaale Saint-Antonin-Noble-Vali külasse. Küla on piltilus ja elegantne, seega ideaalne paik, kus avada India restoran Maison Mumbai. Siis aga saab nende plaanist haisu ninna kohaliku ja hinnatud restorani Le Saule Pleureur juhataja Madame Mallory (Oscari-võitja Helen Mirren). Naise jäine protest uustulnukate vastu kasvab sõjaks kahe toidukoha vahel. Aga Hassanis tärkab kirg Prantsuse köögi ja Madame Mallory võluva koka Marguerite'i (Charlotte Le Bon) vastu ning tema oskus kaht kultuuri imetabaselt ühendada loob midagi maagilist, mida isegi Madame Mallory enam eirata ei saa. Ta mõistab, et Hassan on tohutult andekas ja võtab noormehe oma tiiva alla.
Filmi juhatab sisse Eesti restoranikultuuri grand old man Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ning rahvusvaheliselt tunnustatud restorani Gloria omanik ja peakokk Dimitri Demjanov.

20. jaanuar kell 18:00
TOIDUTOOJAD, Eesti, algusega kell 18:00
Lavastaja: Kaisa Pitsi, 2014, 42 min
„Toidutoojad“ võtab vaatluse alla Torontos Eesti pagulaste poolt asutatud toiduärid ning tutvustab arhiivkaadrite ning intervjuude kaudu Eesti maitset välismaal. Toronto, mida ka väliseesti pealinnaks on kutsutud, oli pikka aega vähemalt Põhja-Ameerika eestlastele ka leivapealinnaks – Torontos küpsetatud must ja peenleib rändasid auto pakiruumis paljudesse eestlaste asupaikadesse. Aga Torontost sai ka pirukaid ja kringlit, korpe ja vahukoorekukleid, rosoljet ja kartulisalatit, tee- ja verivorsti, suitsuangerjat ja skumbriat punases marinaadis, hapukapsast ja verivorstist rääkimata. Torontos on tegutsenud kümneid eestlaste toiduärisid, film tutvustab neist viit. Filmi esilinastus Torontos toimus 21. septembril 2014 ja Eestis Tartus 26. märtsil 2015
Filmi juhatab sisse Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt, kes on ka filmi üks produtsente.

27. jaanuar kell 18:00
LAUAKE KATA END / Just eat it, Kanada, algusega kell 18:00
Lavastaja: Jen Rustemeyer, Grant Baldwin 2014, 1h 13 min
Kanada dokumentaalfilm on lugu meie igapäevasest toidu tarbimisest. Filmitegijad ja toiduarmastajad Jen Rustemeyer ja Grant Baldwin sukelduvad toiduraiskamise probleemi. Nad jälgivad, mis juhtub toiduga teel talust pere külmkappi. Jõudnud tõdemusele, et igal aastal läheb Põhja-Ameerikas miljardite dollarite väärtuses head toitu raisku, otsustavad nad pool aastat süüa ainult seda, mis on välja praagitud või ära visatud. Nende avastused on jahmatavad. Filmi juhatab sisse Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse programmijuht Harri Moora.

Külastuse hind: 3.- /õpilased, pensionärid/, 5.- täiskasvanud

Broneeri

Nimi*:

Asutuse nimi:

E-post*:

Telefon*:

Külastajate vanus*:

8. aastased ja/või nooremad

õpilased

üliõpilased

täiskasvanud

pensionärid

Grupi suurus*:

Eelistatud külastusaeg:

Keel:

Kommentaarid:

OLEN HUVITATUD:

Muuseumituur:

üldtuur

temaatiline tuur

Haridusprogramm:

Avalik lahkamine

Esmaabi ABC

Meeltelabor

Meisterdades targaks

Käsi peseb kätt

Nägemata nähtud maailm

Näituse "Loomulik surm" haridusprogramm

Laboritund "Kuidas töötab minu süda"

"

Söö terviseks

Südamesõbrad

Õnnetus ei hüüa tulles

Murdeea muutused ja ärkav seksuaalsus

Tuleviku toit

Soovin liituda muuseumi uudiskirjaga

Palun täitke järgnevad kohustuslikud väljad: