Näituse "Elada või mitte? Suhkrus on küsimus" juurde kuulub arutelu- ja  loengusari "Suhkruakadeemia", kus käsitletakse põhjalikult erinevaid suhkruga seotud teemasid.

"Suhkruakadeemia" alustab 2018. aasta jaanuaris, loengud toimuvad kolmapäeviti algusega kell 17:30. Loengusarja esinejad lisanduvad jooksvalt!

Tulemas:

21.02 Kust tulevad ja kuhu kaovad kalorid? - toitumisnõustaja ja personaalkokk Riinu Rätsep

Mille poolest erinevad aktiivse liikumisharrastusega, treeningule pühendunud ja nn tavalise inimese menüüd? Valkude, süsivesikute ja rasvade tasakaal. Mida tuleks kindlasti arvestada spordi-, jõujookide ja muude toidulisandite kasutamisel?

07.03 Mis on suhkrulaks?

Kuidas mõjutab suhkur meie emotsioone? Mida tähendab jo-jo efekt? Milline on hüperaktiivsuse ja suhkru seos? Tähelepanuhäire ja hüperaktiivsuse märkamine ning ravi.

28.03 Kõht, oo kuri nõuandja

Kas me saame usaldada oma keha? Mis on peamised rasvumise põhjused? Kuidas hoiduda magusaahvatlustest? Kas magusaasendajad on väljapääs ülekaalust? Kas ökotooted on alati tervislikumad? Miks tuleks toituda mitmekesiselt?

04.04 Гурманы в мире животных (loeng toimub vene keeles) - Aleksei Turovski

Arutleme loomade maitsemeele- ja magusaarmastuse teemadel ning uurime, kas loomariigi esindajad söövad teatud toite ka maitsenaudingu pärast.

11.04 Trend ja tervis

Milliseid toidutrende tootjad järgivad? Kes dikteerib toote tervislikkuse ja koostise? Kas toiduainetööstus survestab tarbijat läbi reklaami ja kaubavaliku või tullakse lihtsalt vastu tarbija soovidele? Kui teadlikud on tarbijad ja mida eestimaalane eelistab?

25.04 Luksusest igapäevakaubaks - TLÜ professor ja toiduajaloolane Ulrike Plath

Milleks antiikajal suhkrut kasutati? Kuidas orjakaubandus on mõjutanud suhkrutootmist? Miks võib suhkrut võrrelda kullaga? Kuidas maiustuste tarbimine levis lihtrahva sekka? Mis ajast hakati Eestis moosi keetma? Suhkrutootmise ja tarbimise ajalugu.

09.05 Magus auk

Kuidas on magusasöömine ja hambaaugud seotud? Kuidas tagada oma hammaste tervis ja kaunis välimus? Suuhügieeni tänapäevased, uued nõuanded.

23.05 Diabeet

Miks tekib suhkruhaigus ja kas suhkrutarbimine on diabeedi tekke riskifaktor? Millised on diabeedi eri vormid? Kas mina ise saan haigestumise vältimiseks midagi ära teha? Kuidas diabeediga elada ja millised on uuemad ravivõimalused?

Sissepääs loengule 3€/osaleja, samal päeval muuseumipileti ostnuile ja aastapileti omanikele tasuta. Info aastapileti soetamise kohta leiad siit.

Loengud toimuvad muuseumi 4. korruse auditooriumis või näitusesaalis.

Toimunud arutelud:

10.01 Gurmaanid loomariigis - Aleksei Turovski

17.01 Cладкая дырка (loeng toimub vene keeles) - dr. Anastassia Kuldmaa (Suukool)

24.01 Miks me armastame magusat? - TTÜ vanemteadur Kaarel Adamberg

07.02 Maksud on magusad - Rahandusministeeriumi analüütik Kadri Klaos, Sotsiaalministeeriumist Triinu Täht ja Sille Pihlak

 

Lisainfo: annemay@tervishoiumuuseum.ee

Broneeri

Nimi*:

Asutuse nimi:

E-post*:

Telefon*:

Külastajate vanus*:

8. aastased ja/või nooremad

õpilased

üliõpilased

täiskasvanud

pensionärid

Grupi suurus*:

Eelistatud külastusaeg:

Keel:

Kommentaarid:

OLEN HUVITATUD:

Muuseumituur:

üldtuur

temaatiline tuur

Haridusprogramm:

Avalik lahkamine

Elustamise ABC

Minu muutuv mina

Anatoomiakursus

Hambatund

Meisterdades targaks

Käsi peseb kätt

Nägemata nähtud maailm

Laboritund "Kuidas töötab minu süda"

Söö terviseks

Südamesõbrad

Õnnetus ei hüüa tulles

Murdeea muutused ja ärkav seksuaalsus

Tuleviku toit

Teeme musi magusaks

Moos ja toos - suhkrutarbimise ajajoon

Suhkur on valge surm - müüt või tõde?

Surm - hirmus või loomulik?

Olla olemas - vajalik lein

Soovin liituda muuseumi uudiskirjaga

Palun täitke järgnevad kohustuslikud väljad: